5 tips om je relatieleven leuker te maken

Relatietherapie Utrecht

We zijn allemaal geneigd om te wachten tot onze partner eerst een stap zet, maar dat is nooit een goed idee. Wees in plaats daarvan de persoon die de eerste stap zet. Als je meer tijd met je partner wilt doorbrengen, initieer dan die gesprekken en acties. Als je een uitje met z'n tweeën wilt plannen, doe dat dan. Als je wilt dat je partner je mee uit vraagt, zet dan de eerste stap. Dit is vooral belangrijk als je een relatie hebt met iemand die verlegen is of bang is voor afwijzing, omdat dit soort mensen er lang over kunnen doen voordat ze er klaar voor zijn om iemand mee uit te vragen.

Neem tijd voor jezelf.

Als je in een relatie zit met iemand die ook in de relatie zit, zul je allebei zo veel mogelijk tijd met elkaar willen doorbrengen. Er zullen echter ook momenten zijn waarop je wat tijd voor jezelf moet hebben en je eigen interesses en hobby's moet hebben. Er zijn een paar manieren waarop je dit kunt doen. U kunt een cursus volgen of een nieuwe vaardigheid leren die u interesseert, vrijwilligerswerk doen in uw gemeenschap, aan sport doen, enz. Tegelijkertijd moet u deze tijd goed verdelen en uw relatie met uw partner niet verwaarlozen. U kunt tijd vinden om dingen te doen die alleen voor u en uw interesses zijn zonder uw relatie te verwaarlozen.

Stel grenzen met je partner.

Grenzen kunnen worden gebruikt om grenzen te stellen aan de mate waarin je partner overheersend of veeleisend kan zijn. Soms zijn we ongeduldig tegenover onze partner en nemen we aan dat ze dingen van ons willen doen die ze eigenlijk niet willen. Andere keren gaan we ervan uit dat onze partner niet bij ons in de buurt wil zijn, omdat hij of zij een tijdje afstandelijk is geweest. Grenzen stellen u in staat om deze kwesties aan te pakken, zodat uw partner weet waar u staat met hen.

Grenzen kunnen zowel verbaal als non-verbaal zijn. Je kunt woorden gebruiken als, "Ik heb ruimte nodig," of "Ik wil daar nu niet over praten." Je kunt ook non-verbale grenzen gebruiken, zoals wegdraaien of iets uit de weg duwen.

Hou de communicatie open.

Communicatie is de sleutel in elke relatie en kan vooral belangrijk zijn in een polyamoreuze relatie. Open communicatie helpt partners elkaar beter te begrijpen. Partners kunnen een betere relatie hebben wanneer ze in staat zijn om te praten over wat er gebeurt in hun leven en wat ze voelen. Partners kunnen ook misverstanden uit de weg ruimen als ze hun problemen uitpraten. Communicatie betekent niet altijd dat je "open" moet zijn en je hele levensverhaal met je partner moet delen, maar het betekent wel dat je meer bereid moet zijn om je partner in de ogen te kijken als je met hem praat. stel dat dit toch nog een valkuil is, het ook fijn om een relatietherapeut in te schakelen.

Benieuwd naar hoe dat werkt of wat ze precies voor je kunnen betekenen met onze individuele of relatietherapie in Utrecht? Neem dan even contact met ons op, we vertellen je dan alles over de mogelijkheden en onze aanpak.

Conclusie.

Relaties vergen werk, en kunnen soms moeilijk zijn. Maar met het juiste advies en positief denken, kun je de moeilijke tijden doorkomen en genieten van je relatie met je partner. Zorg ervoor dat je open en eerlijk bent tegen elkaar, en probeer tijd vrij te maken voor je relatie. Maak tijd voor elkaar, al is het maar samen op de bank een film kijken of praten. Dit zijn allemaal dingen die je kunt doen om je relatieleven aangenamer te maken.

Als je deze tips in je achterhoofd houdt, zul je in staat zijn om je relatieleven leuker te maken.