Relatietherapie Breda: wat te verwachten?

Relatietherapie Breda

 

Als het om liefde gaat, zijn er bepaalde dingen die we allemaal willen ervaren. Misschien heb je al een tijdje een relatie en denk je dat je partner je begrijpt zoals niemand anders dat ooit heeft gedaan. Of misschien ben je nieuw in dit hele datinggebeuren en weet je niet eens wat voor persoon bij je past. Hoe dan ook, vroeg of laat ervaart bijna iedereen de achtbaan van emoties die gepaard gaat met verliefdheid. Zowel de negatieve als de positieve. Zo gaat dat nu eenmaal. Maar wat als de positieve aspecten van verliefdheid ons werden ontnomen? Wat als we in plaats van de vreugde, opwinding en gelukzaligheid van het verliefd zijn, blootgesteld zouden worden aan gevoelens van afwijzing, eenzaamheid, mentale uitputting, minderwaardigheidscomplex en zelftwijfel? Zouden we dan niet blijven zoeken naar die speciale persoon die ons weer heel kan laten voelen? Gelukkig hoeven de meeste mensen niet zo'n strijd te voeren om weer liefde te vinden. Gelukkig omdat er veel andere mensen zijn die precies begrijpen hoe het voelt als iemand wanhopig probeert zijn soulmate te vinden, maar keer op keer op teleurstelling stuit. Daarom hebben ze relatietherapie Breda in het leven geroepen: ze begrijpen wat er in je hoofd omgaat als je iets zo graag wilt dat niets anders meer belangrijk lijkt. Dat geldt vooral als je op zoek gaat naar je soulmate en je plotseling realiseert dat je zoektocht alleen maar heeft geleid tot

Wat is relatietherapie?

Relatietherapie is de opgebouwde geschiedenis van een relatie. Dit houdt in dat de therapeut de relatie tegen het licht houdt, zoals ze is op het moment dat de cliënt in therapie komt. De therapeut gaat dan na waarom het verzet eindigde, of er sprake was van een scheiding of een scheidingswil bij één van de partners. Als de oorzaak hetzelfde is bij beiden partners, is het de bedoeling dat de partners zelf tot een oplossing komen. Als het om verschillende oorzaken gaat, zoals een vorm van burn-out of een borderline-persoonlijkheid bij één van de partners, wordt de therapie geschiedenis.

Is relatietherapie geschikt voor u?

Relatietherapie is voor veel stellen een goede behandelmogelijkheid. Het kan jullie helpen om effectiever met elkaar te communiceren en zo ruzies en conflicten te voorkomen. Relatietherapie kan u ook helpen uw rol in de relatie te bepalen en te begrijpen hoe het gedrag van uw partner u beïnvloedt. Als u en uw partner in staat zijn om de bron van uw problemen te identificeren en te werken aan het veranderen van de onderliggende problemen, dan kan relatietherapie een zeer effectieve behandeling zijn. Als u en uw partner echter niet in staat zijn om de bron van uw problemen te identificeren, dan kan relatietherapie een verspilde moeite zijn. Er zijn ook aanwijzingen dat relatietherapie nuttig kan zijn als u niet op een bevredigende plaats bent in uw relatie.

Hoe werkt relatietherapie?

Als je naar een therapeut gaat, moet je er open voor staan. Je moet accepteren dat je misschien niet in een paar sessies de gewenste resultaten krijgt, maar dat betekent niet dat je het moet opgeven. Er is geen goede of verkeerde manier om dingen te doen. Uw therapeut zal u door verschillende technieken leiden om u te helpen in contact te komen met uw relatie. U en uw partner kunnen over een bepaald onderwerp praten en vervolgens een meer gedetailleerd proces doorlopen om te proberen elkaar beter te begrijpen. Uw therapeut kan u vragen een schema te tekenen of een verhaal te maken om uw partner beter te begrijpen.

Conclusie

Het komt erop neer dat relaties moeilijk zijn, en als ze niet werken, heb je steun nodig van anderen die het hebben meegemaakt. Dus zelfs als het te moeilijk voelt om terug te gaan en dingen in je huidige relatie op te lossen, heb je nog steeds recht op therapie. Ondanks de uitdagingen is er hoop voor koppels die op zoek zijn naar verandering.

Om te slagen in een relatie moeten beide partners bereid zijn het werk te doen. Als één partner het gevoel heeft dat hij al het werk moet doen, voelt hij zich verbitterd en kan de relatie nog meer onder druk komen te staan. Aan de andere kant, als beide partners het gevoel hebben dat ze al het werk moeten doen, kan het overweldigend zijn, en kan de relatie minder duurzaam worden.